Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Un bandit arestat şi altul…

Un bandit arestat şi altul bănuit de crimă

Organele de anchetă au reuşit să identifice unul dintre atacatorii de la Mănăstirea «Sf. Treime» din Cahul.  «Pe 11 septembrie bănuitul a fost reţinut, iar pe 13 septembrie, pe numele acestuia a fost emis ordin de arest pentru 30 de zile», a declarat pentru ZdG procurorul Andrei Scripcenco de la Procuratura raională Cahul. Inculpatul s-a dovedit a fi «elevul unei scoli din oraş, cu majoratul împlinit, fără anticedente penale».

Procuratura a refuzat să divulge numele acuzatului, invocând «interesele anchetei». Potrivit aceleeaşi surse, un alt individ, bănuit de comiterea aceloraşi fapte de violenţă şi jaf la Mănăstirea «Sf. Treime», se află în urmărire. «Pe durata anchetei, posibil să transpară şi alte nume de făptaşi», susţine procurorul Scripcenco. Deocamdată, însă, arestatul refuză să colaboreze cu ancheta.

Stareţul Mănăstirii «Sf. Treime», părintele-ieromonah Nicanor Asargiu a confirmat faptul arestului, precizând că a fost convocat de organele de anchetă pentru identificarea mai multor lucruri de uz bisericesc, pe care poliţia le-a depistat la locul de trai al inculpatului. «Le-am recunoscut, sunt din atributica bisericească a Mănăstirii, în plus, individul a fost recunoscut şi de una dintre enoriaşele agresate în Mănăstire în noaptea de 24 august», spune pîrintele-stareţ.

 Amintim că Mănăstirea «Sf. Treime», subordonată Mitropoliei Basarabiei, a fost atacată pe timp de noapte, în două rânduri, la un interval de zece zile de către persoane mascate în negru. Primul caz s-a întâmplat în noaptea de 13 spre 14 august, cel de-al doilea de pe 24 spre 25 august, tot noaptea. Cazul a fost relatat, periodic, pe www.zdg.md, iar în numărul din 3 septembrie,  ZdG a oferit cazului pag. 8, integral.

În primul caz, victima atacatorilor a devenit stareţul Mănăstirii, părintele-ieromonah Nacanor Asargiu, în cel de-al doilea – trei ienoriaşe care, în lipsa părintelui, aflat la tratament staţionar, aveau în grija lor Mănăstirea.

Pe durata anchetei, potrivit părintelui-stareş, Mănăstirea a fost luată sub paza poliţiei.